La protectora d’animals del Delta demana ajuda davant
d’un gran augment d’abandonaments de gossos.
A les seues instal·lacions, hi havia uns 200 gossos al 2010 i s’ha calculat que a prop d'uns 500 a l’actualitat. Una situació avui crítica i que en poc es podria tornar insostenible. El gasto en menjar i atenció veterinària en època de crisis econòmica és un factor fonamental per a justificar el descens d'adopcions. Cada vegada, s’adopta menys, i cada vegada s’abandonen més animals sobretot cadellets per la mateixa raó econòmica. El mes de desembre van entrar 16 cadells: quatre abandonats en una caixa de cartró, quatre en un contenidor…
A les seues instal·lacions, hi havia uns 200 gossos al 2010 i s’ha calculat que a prop d'uns 500 a l’actualitat. Una situació avui crítica i que en poc es podria tornar insostenible. El gasto en menjar i atenció veterinària en època de crisis econòmica és un factor fonamental per a justificar el descens d'adopcions. Cada vegada, s’adopta menys, i cada vegada s’abandonen més animals sobretot cadellets per la mateixa raó econòmica. El mes de desembre van entrar 16 cadells: quatre abandonats en una caixa de cartró, quatre en un contenidor…
Els voluntaris
necessiten diàriament 300kg de pinso per alimentar a mig millar de gossos,
9000kg al mes.
A més, també han de
pagar les factures del gas, de les vacunes i del programa d'esterilització i
col·locació del xip als gossos, entre altres despeses. No tenen prou diners,
necessitarien uns 10.000 mensuals i ells disposen de menys de la meitat. Per a
oferir aquest servei, cobren uns diners que els permet alimentar als animals
durant dos mesos.
L’alberg, s’alimenta
d’aquests ingressos insuficients, de les aportacions dels 70 socis, d’una ajuda
de la Diputació, i sobretot dels diners que aporten els veïns de manera
desinteressada.
Per incrementar les
donacions, han difós un número de compte bancari.
La associació
esterilitza els gossos per evitar que les gosses quedin embarassades i els
cadells quedin abandonats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada