Informacions

El dijous 24 de febrer a les 15.15 festa de SAnt JOrdi,desfilada dels dracs pels carrers del poble i festival al pati del centre, us esperem!

Últimes notícies





dimecres, 20 de novembre del 2013

Entrevista a Florenci Sales Vilalta


DSC01071
  
Florenci Sales Vilalta és químic de formació i professor de Física i Química a l'INS de la Sènia. Participa en les Curses de Muntanya com a membre del club CEU Sudactiu d'Ulldecona des del 2009. És el coordinador del projecte "Les Curses de Muntanya a les Classes de Física", un projecte que tracta d'aproximar els problemes de classe a la realitat per tal que els alumnes puguin veure per a què serveix el que estudien. Florenci ha participat en les "V Jornades sobre l'ensenyament de la Física i Química" a Barcelona. Aprofitem per fer-li una entrevista sobre la seva intervenció.  


Ens podries fer un petit resum de què faràs en aquests cursets. Les "V Jornades sobre l'ensenyament de la Física i la Química" són un conjunt de conferències i tallers adreçats a professors i mestres d’aquestes dues especialitats. Es pretén que aquesta trobada serveixi per a ampliar els coneixements del professorat participant i descobrir-li noves activitats per a poder fer a classe i al laboratori amb els alumnes.

 Què et semblen? Em semblen molt interessants. Tots els professors hauríem d’assistir a algunes jornades d’aquest tipus almenys un cop cada curs (o cada dos cursos màxim). Ens serveixen per a conèixer novetats en el nostre camp de treball, de trobar-nos amb altres professors, de compartir experiències, de veure altres maneres de treballar a classe. Quan a la tornada d’un esdeveniment així em pregunten “Com ha anat?”, jo sempre dic el mateix “molt bé, he vist un parell de coses/persones superinteressants, i només per això ja ha valgut la pena anar-hi”.

 D'on prové la idea d'aquestes jornades? Com és que les faràs? Sóc el coordinador del projecte “Les Curses de Muntanya a les Classes de Física” i tinc una cosa molt clara: el projecte s’ha de promocionar cap a l’exterior. Vull dir, és tan important la feina que fem al projecte, com després mostrar-la a altra gent per tal de què es valori com cal. Per tant, les jornades eren un aparador excel·lent per a mostrar la nostra tasca. En concret, vaig portar dos pòsters amb activitats fetes el curs passat amb els meus alumnes de Física de 1r de Batxillerat i, a més, vaig presentar una comunicació oral amb un resum dels dos cursos que el projecte ha estat en funcionament, centrant-la en les activitats de Física fetes, ja que era el que més interessava als que assistien.

 Com ensenyes Física? Com fas que als teus alumnes els agradi la Física? Sempre intento que els problemes que fem siguin exemples reals, per tal que els alumnes puguin veure per a què serveix el que estudien. En aquest aspecte, les curses de muntanya que es fan al nostre poble (o al poble del costat) són una bona eina per a què els alumnes aprenguin Física amb activitats amb dades reals i properes. Inclòs, ells mateixos poden participar en la Cursa/Marxa de Muntanya dels Instituts que fem cada any i, després, fer càlculs sobre les seves pròpies mesures de distància, altitud, temps, etc.   Aprofito per a felicitar a tot l’alumnat i professorat que cada curs realitza el Taller de Premsa del Projecte CMCF. És una demostració del que acabo de dir: aprenem amb el que passa al nostre voltant.

 ENHORABONA A TOTS/ES!!!





Carme, Mireya i Jeremy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...